Om oss - Acm Group
ACM säljer och marknadsför mineraler, kemikalier och filter- och doseringsutrustningar från några av världens ledande tillverkare och leverantörer. Våra kunder är industrin i Norden. Vår ambition är att utveckla partnerskap med kunden i centrum och tillföra värde i form av teknik, logistik, lager och säkra leveranser.

ACM startades 2007 med ett samarbetsavtal med Imerys som bas. Imerys är ett globalt företag, med huvudkontor i Paris, som utvinner cirka 30 olika mineraler och mineralfamiljer i 130 egna gruvor i 50 länder. Ett samarbete som fortfarande är centralt i våra affärer.

Avtalet gäller den svenska marknaden och mineralerna används främst inom färg-, lim-, plast-, gummi- och byggindustrin. Sedan Imerys lanserade sitt sortiment Imercare 2013 har vi även ökat vårt fokus mot kosmetikbranschen.

Under åren har vi framgångsrikt kompletterat sortimentet från Imerys med produkter från andra leverantörer inom Specialkemi. Vi är nu aktiva på hela den nordiska marknaden inom det affärsområdet.

Vårt andra ben utgörs av affärer med våtände- och vattenreningskemikalier till pappersindustrin i Skandinavien. Grunden för dessa affärer är ett avtal med ACAT från 2009 om att marknadsföra och sälja deras produkter i Skandinavien.

Tillgänglighet, kunskap och engagemang

ACMs grundidé är vår tro på det lilla företagets möjligheter att hitta flexibla lösningar med optimal kundnytta utifrån våra kärnvärden Tillgänglighet, Kunskap och Engagemang. Värden som genomsyrar allt vi gör.

Affärsidén bygger på att vi är tillgängliga och arbetar nära våra kunder, både geografiskt och samarbetsmässigt. Vi har vårt kontor i Västra Frölunda. Tillsammans med pålitliga transportörer samt lager på två orter i Sverige har vi skapat ett tryggt distributionsnätverk med hög leveranssäkerhet. Våra säljare arbetar nära våra kunder ute på fältet och vi kan snabbt rycka ut och lösa problem på plats hos kunden.

Genom våra medarbetares långa branscherfarenhet och nära samarbeten med våra kunder och partners har vi byggt upp en gedigen kunskapsbas om hur produkternas egenskaper matchar kundernas behov. Vi har även möjlighet att ta med tekniska experter från leverantörer vid möten med kunderna.

Våra nära kundsamarbeten visar på det engagemang vi har för att kontinuerligt förbättra våra kunders processer och produkter.

Förutom att vi vill leverera högklassiga produkter som skapar mervärden i våra kunders verksamheter, vill vi också att våra produkter ska vara hållbara och bidra till en hållbar industriell utveckling. Hållbarhet utgör därför en av parametrarna när vi väljer samarbetspartners. Det är bland annat därför som naturliga mineraler är en stor del av våra affärer och att de tillsammans med återvunnen plast utgör centrala delar av vårt hållbarhetsfokus.

Du är:
>
Om oss
Dela sidan: