Vi tog en pratstund med Monica Jällbrink - Acm Group
2020-11-23

Vi tog en pratstund med Monica Jällbrink

Monica är en trogen medarbetare i sina bästa år. Hon har varit med ACM sedan starten 2007 och hon älskar sitt arbete där hon tillsammans med kollegan Eva Windrot sitter som spindlar i nätet och styr logistiken från kontoret i Västra Frölunda. Resor och umgänge med vänner och familj, är det som sätter krydda på Monicas tillvaro. Tyvärr har pandemin förändrat mycket av det hon gillar att göra, varför det nu blir mer tid hemma där hon föredrar att läsa eller lyssna på en bra bok och se på TV.

Monica Jällbrink

På frågan hur en vanlig vardag ser ut svarar Monica direkt, -menar du innan, eller under pandemin? Med det svaret förstår man att fritiden påverkats en hel del för henne. Hon väljer själv att svara på frågan, om vardagen innan pandemin, -under normala omständigheter är det upp och jobba och sedan träffa vänner på kvällen, ofta ute på stan för en fika eller middag, eller träffa dotterns familj. Hon tillägger att hon då och då är barnvakt till sina tre barnbarn.

I grunden har Monica ett idrottsintresse där hon framför allt gillar att titta på tennis, ishockey och fotboll. Hon erkänner dock snabbt, att hon inte sitter själv och hänger framför TV:n, utan föredrar att sitta och titta tillsammans med vänner på antingen Ullevi, Scandinavium eller i någon trevlig sportbar på stan.

Redan 1975 började Monica sin yrkesbana genom att få anställning direkt efter studenten på Bulken Kanthal. Det var redan där hennes bana inom logistik började. Ända sedan då och fram till nu har det varit logistik och kundservice hela vägen. Bulken Kanthal blev 1988, IKM industrikomponenter där hon var fram till 1992 då hon tog steget över till AB CDM.

CDM var ett företag som var banbrytande från 60-talet och fram till början på 2000-talet. En leverantör med engagerad personal, som gav snabba och effektiva lösningar för sina kunder, vilket skapade mervärde och blev ett stort framgångsrecept inom segmenten Specialkemi, Kommunal vattenrening och Papperskemikalier. Monica jobbade i huvudsak under denna tid inom avdelning Specialkemi, där kunderna mestadels var tillverkare av färg, plast och gummi med flera.

Den stora leverantören som CDM hade till Specialkemi var ECC (English China Clay). Imerys köpte under denna tid upp ECC. ECC/Imerys var också ägare till CDM, som man valde att sälja till Ciba Specialty Chemicals 2004. Alla anställda på CDM följde med in i Ciba, men 2007 valde Bengt Wigermo och Tommy Petersson att starta ACM efter att man fått klart med ett distributörsavtal med Imerys.

Avtalet betydde att man i stort sett kunde ta med sig produkter och kunder inom Specialkemi, in i ACM. Företagsidén var tydlig, ACM skulle arbeta på samma sätt som CDM, med kunderna i fokus och produkter med tillfört värde i form av kompetens, tillgänglighet. Monica tillfrågades i detta skede om hon kunde tänka sig att följa med över till ACM. Hon säger, -det var lite läskigt att ta steget ut och börja på ett helt nystartat företag, men det är absolut inget jag ångrar idag. Det sagt i skrivande stund, november 2020, 13 år senare.

 

Med sig in i ACM tog Monica sina kontakter med de mest pålitliga och bästa transportörerna, vilket skapade trygghet för Monica själv, men även för kunderna som då inte märkte någon större skillnad mot tidigare. I januari 2009 tog ACM också steget ut till Pappersindustrin, vilket är det segment Monica i huvudsak ansvarar för idag när det gäller logistik och kundservice.

Monica här med kollegorna Eva Windrot och Niklas Wimnell

På frågorna om vad som varit mest roligt och jobbigt under alla år sedan 1975, svarar Monica snabbt på vad som varit roligast, -utan tvekan var det när vi startade ACM. Monica fortsätter, -första dagen hade vi inte fått möblerna på plats och datorerna och annat låg i kartonglådor, det var verkligen från ruta ett, om än jobbig tid men fantastiskt roligt att få varit med om. Det jobbigaste hon har upplevt under årens lopp, var nog innan och under Cibas uppköp av CDM 2004, -det tog på både krafter och psyke, säger Monica.

För ACM, tror Monica på en bra framtid där hon vill vara kvar tills pensioneringen, något hon inte vill tala om. Hon har inga planer på det ännu trots att 60-strecket passerats. Hon tillägger, -chefen får släpa ut mig, och hon skrattar hjärtligt.

Vi tackar Monica för pratstunden
Jan Larsson

 

Alla nyheter
Du är:
>
>
Vi tog en pratstund med Monica Jällbrink
Dela sidan: