En pratstund med Eva Windrot - Acm Group
2021-04-16

En pratstund med Eva Windrot

Vi tog ett samtal med Eva Windrot, så här lagom efter påsk ledigheten. Hon började på ACM 1 januari 2016 och har sedan dess kommit bra in arbetet och all ruljangs som är i företaget. Eva gillar att engagera sig och ta sig an problem som uppkommer. Tillsammans med Monica Jällbrink bildar de ett starkt ”team” som styr hela processen i logistikkedjan, producent-transport-lager-transport-kund. Eva och Monica kompletterar varandras styrkor mycket bra, vilket kom väl till pass när konsekvenserna av brexit blev ett faktum. ACM har många stora leveranser från England, och med brexit blev situationen i början nära kaotisk. Det satte deras förmåga på prov och med gemensamma krafter tog de skutan genom alla problemstormar som uppstod.

Eva Windrot

Eva Windrot

På frågan hur en vanlig vardag ser ut svarar Eva, -jobbet kan se ut hur som helst från dag till dag, vilket också är tjusningen. Det är ganska vanligt att man har en plan när man kommer till jobbet för vad som ska göras, men när man går hem på kvällen blev dagen något helt annat (skratt). Just att inte veta vad som ska hända, är det som är spännande och det roliga med mitt arbete, säger Eva.

På fritiden gillar Eva att röra på sig, och promenerar mycket tillsammans med sin man Anders. Målet är att gå 20 000 steg åtminstone en dag under helgen och 10.000 varje annan dag i veckan , men förra helgen blev det 35 000 steg på en dag när promenaden utgick från huset i Mölndal och runt Göteborgs centrum och tillbaka. -Jag ska väl erkänna att det blev ett par stopp på vägen för vätskepåfyllning, skrattar Eva. På helgerna blir det morgonpromenader, men då utan maken då han gillar att ta det lite lugnare. Innan pandemin slog till, dansade hon ZUMBA 3-4 gånger per vecka. Nu under pandemin blir det kanske en gång i veckan, eftersom det är konkurrens om tiderna i de nu mindre dansgrupperna. På det sociala planet reser och umgås Eva och maken mycket med andra människor. Tyvärr har även detta förändrats under året med Covid19 då tillvaron blivit lite mer isolerad än vanligt. Umgänget med sina två vuxna döttrar och deras respektive inkl katten är dock som vanligt.

Fika på jobbet med Emil Engvall

Yrkesbanan inleddes efter gymnasiet inom turistbranschen 1983, där Eva jobbade på både Rhodos och Teneriffa samtidigt som hon parallellt studerade. Första längre anställning blev på Röhm AB – Hüls Norden AB. Företaget tillverkade olika halvfabrikat i plast samt hade agenturer för olika kemikalier och garverimaskiner. Evas roll var att vara säljassistent och hon var kvar fram till 1998 då hennes avdelning bildade ett eget aktiebolag under namnet Tan Tech Nordic AB. 2006 blev hon tillsammans med två andra, delägare i företaget. Under tiden fram till 2015 var Evas uppgifter i stort sett allt från att sköta administrationen, förhandla med både kunder och leverantörer ute i Europa, men även sköta dagliga ting i företagets lokaler, som att städa och hålla ordning.

Eva trivs mycket bra på ACM och ångrar verkligen inte att hon började på företaget. Hon konstaterar att hon passar bäst i ett mindre företag där hon har överblick och möjlighet att påverka hela kedjan. -Det är viktigt att kunna ge kunderna trygghet, vilket vi kan göra i en liten grupp som ansvarar för processen från start till mål, säger Eva. ACM riktar sig till två segment, Specialkemi och Pappersindustrin, där Eva och Monica delar upp segmenten mellan sig. Specialkemi är Evas fokus, där det blir mycket kontakter med den största leverantören Imerys, och med kunderna på de produkter Imerys producerar. Förutom det jobbar hon även med produktregistrering och produktblad, men är även med i projektgruppen för kvalitet och miljö.

Det har varit många roliga händelser under Evas yrkesbana, men hon tycker framför allt att kontakterna med många människor, både kollegor och kunder är det som berikat henne mest. -Flera gamla kunder har nästan blivit som personliga vänner, säger Eva, men tillägger snabbt att en ny kund och affär alltid är kul, då man får ta tag i något nytt.

Även om Eva närmar sig 60-strecket har hon inga planer på att trappa ned till pensionen. -Jag säger som kollegan Monica, VDn (Emil Engvall) får släpa ut även mig när han tycker det är dags, avlutar hon med ett leende.

Vi tackar Eva för pratstunden
Jan Larsson

 

Alla nyheter
Du är:
>
>
En pratstund med Eva Windrot
Dela sidan: