Claes-Göran Pettersson går i pension och Roland Boom tar över - Acm Group
2019-06-04

Claes-Göran Pettersson går i pension och Roland Boom tar över

En trotjänare väljer nu att gå i pension vid 64 års ålder. Claes-Göran Pettersson har varit med från början då ACM våren 2009 valde att gå in på den svenska marknaden för kemikalier till pappersindustrin. Han har varit en viktig kugge i teamet som arbetar ut mot pappersbruken. Under de 10 år som ACM varit verksamt på pappersmarknaden har omsättningen successivt stigit från ingenting, till 35 mkr om året. Claes-Göran säger själv om sina år hos ACM:

Claes-Göran vid sin avtackning den 24 maj

– Vid uppstarten 2009 började vi med tomma händer. Vi var medvetna om att vi var tvungna att snabbt få igång affärer då vårt team inte hade några egna intäkter. Första året var lite trevande men under 2010 och 2011 började det lossna lite. Vid den här tiden gick samtidigt vår bransch in i en rejäl lågkonjunktur vilket medförde att hela bruk lades ned, och flera stora pappersmaskiner stoppades vid de större bruken. Detta påverkade nog de flesta av våra kollegor i branschen. Vid 2014 lättade konjunkturen och vi har sedan dess tagit steg för steg till den nivå vi har idag, säger Claes-Göran.

Karriären började vid SCA Edets Pappersbruk 1982, där han jobbade på laboratoriet fram till januari 1992. Claes-Göran fick då anställning hos AB CDM som då var marknadsledande inom retentions- och vattenreningskemikalier. I början var Claes-Göran servicetekniker, men han fick ganska snabbt egna ansvar och kunder. Imerys som ägde CDM, sålde företaget 2004 till Ciba Specialty Chermicals och samtliga anställda följde med över till den nya ägaren. Där blev Claes-Göran kvar fram till februari 2009 då han valde att komma över till oss på ACM för att vara med i vår satsning ut till pappersindustrin.

– De tio år som nu har gått har varit fantastiskt stimulerande och roliga, men de har gått ruskigt fort. Jag antydde för ett år sedan till Emil Engvall (VD) att jag funderade på att pensionera mig, men sa samtidigt att jag kunde vara kvar tills han hittade en ersättare.
Vi hade tur som snabbt fick tag i en ersättare, vilket gjorde det möjligt
för mig att lämna
redan nu lagom till sommaren, ler Claes-Göran.

Claes-Göran avslutar den pratstund vi har med att berätta, att det nu blir mer fokus på sommarsysslorna vid stugan och alla barnbarnen som han och frun Gunilla nu kan besöka mer ofta i Göteborg. Vi önskar Claes-Göran och Gunilla en lång och skön ledighet.

Roland Boom tar över efter Claes-Göran

Hålrummet efter Claes-Göran blir stort. – Vi har grubblat en hel del på hur vi ska hitta en ersättare, men när vi kontaktade Roland Boom och frågade om han var intresserad att axla Claes-Görans roll, föll allt på plats. Roland var intresserad och allt har sedan gått ganska fort, säger Emil Engvall. Roland som också är en gammal arbetskamrat från CDM-tiden, har sedan 1 maj varit anställd hos oss. – Med den gedigna erfarenhet han besitter, behövdes det bara en månads introduktion innan han kunde köra på för fullt ute hos våra kunder avslutar Emil.

Roland började på CDM redan i oktober 1987. Vid 2007 valde han att lämna vårt team som vi då hade i Ciba Specialty Chemicals, för Hans Andersson Chemicals (sedemera Axchem Nordic AB).

– Det är väldigt roligt att nu få återförenas med alla de gamla CDM:arna, men även att få lära känna de nya som är här på ACM. Det blir lite av en nytändning för mig efter mina tolv år på annat håll. ACMs sätt att jobba kundnära, passar mig bra och jag hoppas jag kan bidra med min erfarenhet avslutar Roland.

Vi hälsar Roland hjärtligt välkommen till vårt team ACM.

Skrivet av: Jan Larsson

Alla nyheter
Du är:
>
>
Claes-Göran Pettersson går i pension och Roland Boom tar över
Dela sidan: