Diatomit - Acm Group

Diatomit

Mineralogi

Diatomit är ett silika mineral som har en detaljerad struktur, skapad av naturen till en labyrint av små hål. Ingen annan silikakälla, naturlig eller syntetisk, har en sådan struktur. Varje diatom är pepprad med tusentals hål med diameter från några mikon ned till submikron diameter. Antalet och storleken på dessa hål varierar mellan arter. Det är kombinationen av sammansättning av naturlig silika, strukturen på diatompartiklar, och nätverket av hål i den strukturen som ger unika egenskaper hos dessa multifunktionella mineralprodukter.

Diatomit är en sedimentär sten sammansatt av förhistoriska skelettrester från encelliga vattenväxter som kallas diatomer. Huvuddelen av dem är fossila och deponerade i den miocena eran, för ca 15 miljoner år sedan. Vissa fyndigheter är från saltvatten men de flesta är från sötvattenkällor. Strukturens öppenhet ger diatomitpulver väldigt låg densitet, med utmärkta filtreringsegenskaper.

Fysikaliska egenskaper

  • Unik 3D morfologi and mikroporositet
  • 90 % silikainnehåll
  • Stor ytarea och hög absorptionskapacitet
  • Låg specifik vikt och bukdensitet
  • Kemisk inert
  • Hård

Applikationer

Diatomit är en effektiv lösning för att förbättra en färgs mattering, opacitet och ljushet. Den är bra på att förbättra färgens förmåga att andas, dess motstånd mot polering, skrubbning och fläckar samt dess barriäregenskaper.

I kosmetik är ultra-absorberande diatomitbaserade puder 100 % naturliga ingredienser i deodorant och anti-perspirant. När det används i ansiktsmasker reducerar diatomit lerans torktid avsevärt.

Du är:
>
Diatomit
Dela sidan: